Årsredovisning 2018

Nyhet 2019-03-28
Under sommaren 2018 drabbades Sverige av de mest omfattande skogsbränderna i modern tid. Landets räddningstjänster kämpade tillsammans för att begränsa och släcka bränderna. Internationella resurser i form av brandflyg, helikoptrar och markpersonal bistod Sverige vid olika insatser. Den långvariga värmen och torkan tycktes aldrig ta slut och eldningsförbudet drogs till sin yttersta spets.

Men året som gick innebar också så mycket mer för oss. Förbundet fyllde 25 år, hembesök genomfördes i stor skala, vi fortsatte att utbilda civila insatspersoner, ett flertal ministrar besökte vår verksamhet och antalet sökande till sommarvikarie brandman slog alla rekord.

Kommundagen genomfördes för andra året i rad, samverkansavtal tecknades med Sörmlandskustens räddningstjänst och vid ett flertal tillfällen uppmärksammade vi personer som agerat utöver det vanliga i samband med en olycka, så kallat rådigt ingripande.

Efter ett omfattande och hårt arbete av många miljömedvetna medarbetare kunde vi i slutet av året miljöcertifiera förbundet enligt ISO 14001:2015.

Vi lämnar ett händelserikt 2018 bakom oss och ser fram emot ett nytt spännande år.
God läsning!

Läs hela årsredovisningen.

 

Tillbaka till arkivet