Brand i avfallsanläggning Gladö kvarn

Nyhet 2020-07-17
Uppdaterad 16.00

Uppdatering kl. 16.00

Enligt uppgifter från SRV Återvinning AB är branden i princip helt släckt och mycket lite rök avgår från de högar som brunnit. SRV kommer att ha personal på plats dygnet runt över helgen 18-19/7 för bevakning eftersom det då och då börjar pyra i högarna vilket då behöver hanteras.

/Operativ chef, Andreas Linder

 

Tidigare info utlagd kl. 10.00

Sedan kl. 02.43 natten mellan onsdag och torsdag (16-17/7) pågår det en brand på SRV:s återvinningsanläggning i Gladö kvarn, Huddinge kommun. Två högar med grovkrossat avfall brann när räddningstjänsten kom på plats och riskerade att spridas. Branden har under natten skapat rökutveckling och röklukt i området. Fotot ovan är taget 2020-07-17 kl. 04.29.

Räddningstjänst avslutades kl. 06.25 då branden var under kontroll och verksamheten själva hade en tillräcklig organisation för att hantera eftersläckningsarbetet. Bränder i avfallshögar är svårsläckta och tar tid att släcka ner så pass att rök inte avges. Vi kan med andra ord förvänta oss att det i närområdet kommer att lukta rök samt synas ett rökdis ett antal dagar framöver, beroende på väder och vind kommer rökdis och lukt även spridas till omkringliggande kommuner.

Rökdiset och röklukten är inte farlig men om man upplever obehag så rekommenderas att man stänger dörrar och fönster. För frågor angående räddningstjänstens insats ring 08-7212200.

För mer information om det pågående eftersläckningsarbetet hänvisar vi till SRV Återvinning AB. https://www.srvatervinning.se/Hushall/Din-sophamtning/Driftinformation/Arkiv/2020-07-17-Brand-pa-atervinningsanlaggningen

/Operativ chef, Andreas Linder

 

Tillbaka till arkivet