Cecilia Uneram utsedd till förbundsdirektör vid Södertörns brandförsvarsförbund

Nyhet 2021-12-03
Förbundsdirektionen för Södertörns brandförsvarsförbund beslutade vid ett extra sammanträde den 3 december att erbjuda Cecilia Uneram tjänsten som förbundsdirektör vid Södertörns brandförsvarsförbund. Cecilia Uneram tillträder tjänsten den 3 januari 2022.

Det var en enig direktion som beslutade att erbjuda Cecilia Uneram tjänsten som förbundsdirektör vid Södertörns brandförsvarsförbund. Cecilia Uneram har en bred kompetens som passar väl in i förbundets uppdrag att fortsätta leda och utveckla en modern organisation och en räddningstjänst i framkant i Sverige.  

- Det är med stor glädje som direktionen idag kan presentera Cecilia Uneram som ny förbundsdirektör för Södertörns brandförsvarsförbund. Med sina ledaregenskaper och gedigna erfarenhet inom räddningstjänstfrågor har Cecilia den samlade kompetensen som bedöms nödvändig för att ta sig an uppdraget och skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av förbundet, säger Serkan Köse (S), ordförande i förbundsdirektionen.

Cecilia Uneram har en bakgrund som brandingenjör med räddningstjänstutbildning. Hon har en mångårig erfarenhet av ledande positioner från såväl räddningstjänst som från andra kommunala verksamheter. Under ett antal år arbetade Cecilia på Brandskyddsföreningen där hon tjänstgjorde i olika positioner. Därtill kan nämnas att hon vid ett flertal tillfällen arbetet med internationella uppdrag genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

- Jag bubblar av glädje och längtar efter att komma på plats och bli en del av Södertörns fina verksamhet och gemenskap. Jag känner mig ödmjuk inför det spännande uppdraget att leda Södertörns brandförsvarsförbund och månar om att värna den fina grund som byggts upp och samtidigt bidra till utveckling för att möta framtida utmaningar och behov. Södertörn är en organisation som alltid imponerat på mig där de medarbetare jag samarbetat med alltid varit öppna för nytänk och utveckling och visat mod att våga agera utanför boxen och gå i bräschen för något man tror på. Tänk att jag nu får vara en del av detta, helt fantastiskt, säger Cecilia Uneram.

Cecilia Uneram har på senare tid drivit egen verksamhet med ett flertal olika uppdrag inom verksamhetsutveckling och kunskapsspridning inom ledningssystem, kvalités- och hållbarhetsfrågor, ledarskap, krishantering, brandskydd och säkerhet. 

För mer information kontakta

Camilla Molinder, HR-chef, Södertörns brandförsvarsförbund, tel. 0708-54 58 09.

Om Södertörns brandförsvarsförbund

Södertörns brandförsvarsförbund bildades 1993 genom en sammanslagning av räddningstjänsten i fyra kommuner i södra Stockholms län. I dag ansvarar vi för räddningstjänsten i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun. Tillsammans med våra medlemskommuner arbetar vi för att skapa ett tryggare och säkrare samhälle. 

Tillbaka till arkivet