Södertörns brandförsvarsförbund bistår med resurser till skogsbrandsdrabbade områden

Nyhet 2018-07-25

Med anledning av de skogsbränder som härjar i landet är det primärt viktigt att visa på solidaritet och fördela resurser där de behövs som bäst, även om det inte är inom vårt eget upptagningsområde.

Södertörns brandförsvar stödjer släckningsarbetet i Dalarna och Gävleborg där läget är mycket ansträngt. Parallellt pågår även en långsiktig planering för att säkerställa kontinuitet i det stöd som ges samt att förmågan bibehålls i Södertörnsregionen. 

SBFF stöttar de drabbade områdena enligt följande

  • Sedan i måndags den 16 juli bistår vi med personal i insatsledningen i Älvdalen. 
  • Under tisdagen den 17 juli förstärkte vi vår räddningscentral på Lindvreten med en extra ledningsoperatör så att vi under dagen kunde överta och samordna ledningen för områdena Mora, Orsa och Älvdalen. Vi fortsätter att leda enheter i dessa områden tills vidare.   
  • På torsdagskvällen den 19 juli åkte ytterligare 17 medarbetare till Trängslet i Älvdalen för att delta i släckningsarbetet.
  • I söndags den 22 juli skickades en lastbil med material, slang och strålrör, till Ljusdal.
  • Från och med måndag 23 juli bistår vi med ledningspersonal till Länsstyrelsens insatsledning i Färila, Hälsingland.

Vi planerar för att fortsätta förstärka på samma nivå under de kommande två veckorna. Vi tittar också på möjligheterna att kunna hjälpa till med ytterligare resurser om det uppstår nya bränder på andra platser i landet.

Tillbaka till arkivet