Södertörns brandförsvarsförbund stod värd för en testvecka inom EU projektet INGENIOUS

Nyhet 2021-12-14
Södertörns brandförsvarsförbund deltar i tre EU finansierade projekt i syfte att utveckla morgondagens verktyg för blåljus myndigheter.

I projektet INGENIOUS utvecklas en uppsättning uppkopplade verktyg i syfte att kunna jobba effektivare inom och mellan organisationer i händelse av storskaliga händelser och olyckor. Det handlar om sensorer och kameror på drönare, hjälm, kläder med mera som ger avancerad information för beslutsstöd och bidrar till våran säkerhet. 

En sammanfattning av alla verktyg finns att läsa på projektets webbplats

I oktober i år stod Södertörns brandförsvarsförbund värd för tre stycken småskaletester på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps övningsfält i Revinge. Under en vecka fick medarbetare testa och känna på verktygen som vi, på grund av pandemin, endast utvärderat virtuellt. Veckan var mycket uppskattad och deltagarna lärde sig mycket av varandra samt fick våra medarbetare chansen att ge projektets tekniska partners en bättre förståelse för de utmaningar som vi står inför på skadeplats, i ett led att anpassa verktygen så de passar just våra behov.  

För mer information om EU projekten kan du kontakta Mateusz Sosnowski (skicka e-post).

Här kan du läsa artikeln Här testas framtidens innovationer​ i Tjugofyra7.

Nedan kan du se en film från testveckan i Revinge.

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor.
Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.

Ändra inställningar

Tillbaka till arkivet