Brandingenjör

Är du Södertörns nya brandingenjör? Kreativ. Framåtsträvande. Förändringsbenägen. Tre ord som beskriver Södertörns brandförsvarsförbund. Och tre ord som beskriver dig. 

Vår styrka är att alla medarbetare kan omsätta erfarenheterna från operativ räddningstjänst i det förebyggande arbetet. Därför söker vi dig som vill arbeta både operativt i ledningsroll och med förebyggande uppgifter. Du har stora möjligheter att arbeta med det som intresserar dig eftersom vi inte är låsta i avdelningar eller processer. Du styr själv en stor del av din arbetsplanering då arbetstiden är en kombination av dagtid och skifttjänst. 

Vi har ett delegerat ansvar långt ut i organisationen. Det bygger på att du som medarbetare tar ansvar för dina arbetsuppgifter, med verksamhetens mål för ögonen. På så sätt tror vi att vi bäst utnyttjar den kompetens som finns i vår organisation så att vi kan uppnå ett tryggare och säkrare samhälle i samverkan med våra medlemskommuner.

Om du delar vår filosofi om hur ett modernt brandförsvar arbetar är du välkommen till oss! 

Kvalifikationer och förmågor

Du ska ha brandingenjörsexamen eller civilingenjörsutbildning i riskhantering från LTH eller LTU med påbyggnadsåret på Revinge (eller motsvarande).

Meriterande är tidigare erfarenhet från privat eller offentlig anställning med liknade arbetsuppgifter.

Övriga krav är B-körkort.

Du har mycket god förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt samt att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska även ha mycket god förmåga att samarbeta både internt och externt samt har ett gott omdöme.

Vi arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där olikheter tas tillvara och allas lika värde är självklart.

Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på vår huvudstation Lindvreten, alldeles intill Kungens Kurva i Huddinge kommun.

Ansökan

Ansök via länken Brandingenjör 2015 där du laddar upp ditt personliga brev, CV och övriga betyg och intyg som är relevanta för tjänsten. 

Din ansökan vill vi ha senast den 31 mars.

Tillträde

Från 1 juni eller enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av

Frida Ryberg, produktionsledare
Tfn 08-721 22 16
Roger Magnusson, produktionsledare
Tfn 08-721 25 18

Facklig kontakt

Lina Holgersson, Sveriges ingenjörer
Tfn 08-721 22 15
Magnus Andersson, Sveriges ingenjörer
Tfn 08-721 22 13

Om Södertörns brandförsvarsförbund

Södertörns brandförsvarsförbund bedriver räddningstjänst i tio kommuner i södra delen av Stockholms län; Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö.

Våra medlemskommuner har sammanlagt drygt 580 000 invånare och vårt uppdrag är att skapa en säker och trygg miljö inom vårt verksamhetsområde. Vi är totalt ca 500 anställda i organisationen och har såväl heltids- som deltidskårer samt brandvärn.

Vi arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där olikheter tas tillvara och allas lika värde är självklart.