Hembesök

Södertörns brandförsvarsförbund vill att du ska leva i en trygg och säker hemmiljö, med avseende på brand och andra olyckor.

Tyvärr omkommer det drygt 100 personer i bränder varje år i Sverige, cirka 90 procent av dem omkommer i bränder i hemmet. För att minska antalet bränder i bostäder kommer räddningstjänsten under hösten genomföra hembesök. Vi kommer börja med att besöka boenden i kommunerna Södertälje (Fornhöjden), Botkyrka (Forvägen), Nynäshamn (Backluravägen) och Ekerö (Ramundsvägen, Lupingränd, Humlegränd och Fållvägen).

I samtliga kommuner utom Ekerö är bränderna kopplade till flerfamiljsfastigheter. På Ekerö görs ett prov med hembesök i villor och radhus.

Hembesöken

Hembesöken görs av våra brandstyrkor och de kommer att berätta om hur du kan göra för att förhindra att en brand uppstår samt hur du kan agera om olyckan är framme.

Besöken kommer att påbörjas i september och vi kommer att informera boendena i området cirka 1 till 2 veckor innan vi kommer på besök. Besöken tar cirka 5 minuter och är frivilliga och gratis. Vill du inte att vi kommer in till dig kan du alltid komma ut och prata med oss vid brandbilen, som kommer att var uppställd i bostadsområdet under besöket.

Om vi inte kommer på utanonserad tid kan det bero på att vi har fått ett larm. Om besöket helt uteblir kommer vi att annonsera om en ny tid.

OBS! Vi säljer inga produkter, utan kommer endast rekommendera vad du bör ha hemma för att kunna upptäcka och hantera en brand.

Informationsfilm

Hur ser vi ut?

När vi kommer har vi antingen larmställ eller blåa kläder på oss och vi kommer i någon av våra brandbilar. Vi legitimerar oss när vi knackar på så att du vet att det är vi som kommer på besök. 

 

Kontakt

Har ni frågor angående hembesök kan du kontakt oss på  tel: 08-721 22 00 eller mejl: brandforsvaret@sbff.se

Följ oss på Twitter: @RCSL_larminfo #HembesökSbff        

Här hittar du mer information om vad du kan göra för att förhindra bränder i ditt hem och bostadsområde http://sbff.se/hem--fritid/

Pressklipp Hembesök

Här hittar du vad andra skriver om våra hembesök.

2017

Brandstyrkor börjar med hembesök 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/brandstyrkor-borjar-med-hembesok

Stockholmare kan komma att besökas av räddningstjänsten 

http://www.nynashamnsposten.se/stockholm/stockholmare-kan-komma-att-besokas-av-raddningstjanst

Räddningstjänsten kommer på hembesök

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/raddningstjansten-kommer-pa-hembesok/repqig!rEl5@NgFZDBzaVc0J7tXuA/

Hembesök av brandkåren ska förebygga dödsbränder

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/hembesok-av-brandkaren-vill-forebygga-dodsbrander

Brandmän rycker ut på hembesök

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6787118