Hembesök

Drygt 100 personer dör i bränder varje år i Sverige, 90 procent av bränderna sker i hemmet. Vi vill att du ska leva i en trygg och säker hemmiljö, därför gör vi hembesök.

Hembesöken görs av våra brandstyrkor och de kommer att berätta om hur du kan förhindra att en brand uppstår samt hur du kan agera om olyckan är framme. De kommer även be dig att testa din brandvarnare.

Vi kommer att informera dig och dina grannar att vi kommer på besök genom att annonsera i bodstadsområdet cirka 1 till 2 veckor innan besöket. 

Om vi inte kommer på utanonserad tid kan det bero på att vi har fått ett larm. Om besöket helt uteblir kommer vi att annonsera om en ny tid.

Besöken tar cirka 10 minuter, är helt frivilliga och gratis. Vill du inte att vi kommer in till dig, kan du alltid komma ut och prata med oss vid brandbilen, som kommer att var uppställd i bostadsområdet under besöket.

OBS! Vi säljer inga produkter, utan kommer endast rekommendera vad du bör ha hemma för att kunna upptäcka och hantera en brand.

Informationsfilm

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor.
Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.

Ändra inställningar

Hur ser vi ut?

När vi kommer har vi antingen larmställ eller blåa kläder på oss och vi kommer i någon av våra brandbilar. Vi legitimerar oss när vi knackar på så att du vet att det är vi som kommer på besök. 

Kontakt

Har ni frågor angående hembesök kan du kontakt oss på  tel: 08-721 22 00 eller mejl: info@sbff.se

Här hittar du mer information om vad du kan göra för att förhindra bränder i ditt hem och bostadsområde 

BrandRadion om hembesök

Lyssna på avsnitt 5 av BrandRadion som handlar om hembesök
BrandRadion bjuder in gäster som lättsamt berättar och förklarar viktig information om brand och säkerhet. BrandRadion är en podd som presenteras av Södertörns brandförsvarsförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun.