Brandman

Sommarvikariat 2019

Vikariat april till och med augusti/september 2019.

Vi söker kvinnor och män till sommarvikariat som brandman, med mycket goda möjligheter till fortsatt anställning. Är du en klok, engagerad och intresserad medmänniska är chansen stor att vi matchar! 

Tjänsten går inte längre att söka. Sista ansökningsdag var den 4 oktober 2018.

Vi letar efter utbildade brandmän, men söker också dig som har en annan bakgrund och som får utbildningen genom oss. Vi ställs inför en mängd olika situationer, med en bredd av erfarenheter och kunskaper löser vi våra arbetsuppgifter bättre.

Alla som börjar hos oss genomgår en gedigen grundutbildning. Här får du lära dig om samarbete, ansvar, problemlösning och hur du ska utföra ditt arbete på rätt och säkert sätt.  

Efter introduktionsperioden om cirka två månader gäller ”on-the-job-training” i ditt nya arbetslag på en brandstation. Utifrån din bakgrund får du rätt stöd från såväl en egen handledare och din gruppchef.

Vi arbetar med att möta människor, ibland i svåra situationer. God kommunikations- och empatisk förmåga är därför nödvändigt. Mental förberedelse och fysisk träning är också avgörande för att vara förberedda när olyckan väl är framme.

Alla vet att vi åker på larm, men det är långt ifrån bara nödsituationer som är själva jobbet. Det handlar om att se till att olyckor inte händer, därför ägnas också en stor del av våra dagar åt förebyggande arbete. Här kan du läsa mer om vad det innebär att arbeta som brandman hos oss, och vilka egenskaper vi letar efter. 

Du som erbjuds en förlängning av vikariatet fortsätter din utbildning hos oss inför varje nytt steg i din yrkesroll. Vi vill ge dig möjligheter att utvecklas och hänge dig åt det just du brinner för.

För dig som i framtiden vill leda ett eget arbetslag, eller är intresserad av någon av våra andra karriärvägar finns ett chefsförsörjningsprogram. Här erbjuds vidareutbildningar inom bland annat ledarskap, HR, personalfrågor och kommunikation.

För mer information om tjänsten kontakta rekrytering@sbff.se.

Till ansökan