Bli brandvärnsman i Dalarö!

Som brandvärnsman får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Förutom att rädda liv och göra skillnad i samhället ingår du i en gemenskap hos din räddningstjänst och får en värdefull utbildning med regelbunden övning.

Här finner du och din arbetsgivare kort information om yrket.

Vad gör du som brandvärnsman?

Rycker ut vid larm som till exempel brand, trafi kolycka, suicid och drunkning. Många gånger hjälper du till vid sjukdomsfall innan ambulansen är framme.

Behövs några förkunskaper?

Nej, det behövs inga särskilda förkunskaper eller någon särskild utbildning. Alla som uppfyller grundförutsättningarna är välkomna att ansöka och utbildningen du får är gratis.

Får man välja hur mycket man vill jobba?

Ja och nej. Uppdraget innebär att du åker på larm i mån av tid. Det ingår ingen planerad beredskap förutom under sommaren (jun-aug). Du bor och/eller arbetar inom Dalarös område så att du snabbt kan vara på plats om larmet går.

Vad får man för ersättning?

Vi betalar ersättning när du åker på larm och när du deltar i övningar och utbildningar.

Är du intresserad? Mejla oss på brandforsvaret@sbff.se eller ring 08-721 22 00.

Grattis arbetsgivare!

Med en brandvärnsman får du en professionell livräddare som har utbildning inom brandskyddsarbete, farliga ämnen, hjärt-lungräddning, krisstöd och arbetsskydd. I genomsnitt åker en brandvärnsman på 1-2 hjälpinsatser per månad.

Många av insatserna sker när medarbetaren inte är på sin ordinarie arbetsplats. När en brandvärnsman åker på hjälpinsatser eller är på utbildning får hon eller han lön från räddningstjänsten. Vid insatser och utbildning under ordinarie arbetstid görs löneavdrag hos huvudarbetsgivaren.