LIA

Gör din LIA-praktik hos oss!

Första praktikperioden 2 veckor

Under din utbildning Skydd mot olyckor kommer du att besöka en räddningstjänst vid två olika tillfällen. Första tillfället är under två veckor, då du kommer att få möjlighet att bekanta dig med räddningstjänstens vardag, och få en känsla för om det här är något som du vill arbeta med i framtiden.

Vår målsättning med ditt första möte med oss är att du ska få en god förståelse för vad räddningstjänsten är, vad vi gör och vad som krävs av dig för att kunna arbeta här. Den första dagen får du en introduktionsdag, därefter placeras du på en station där du får följa med och uppleva våra medarbetares vardag.

Andra praktikperioden är 15 veckor 
Din andra period är 15 veckor lång och där ligger fokus på att ge dig en djupare förståelse för hur det är att arbeta inom räddningstjänsten.

Vid det här laget har du hunnit gå SMO i ett år och vi kan därför gå in djupare på varför vi gör saker på ett visst sätt.

Upplägget på din 15 veckors period påminner om tvåveckorsperioden. Först har du en dags introduktion, för att sedan  introduceras i något av våra skiftlag och följa deras verksamhet.

Eftersom du utbildas av personal ur skiften kommer du att få möjlighet att följa med på larm och observera arbetet på skadeplats. Du kommer också att erbjudas möjligheten att se andra delar av vår verksamhet som exempelvis arbetet på räddningscentralen ect. 

Har du frågor och vill komma i kontakt med ansvarig för SMO-praktiken?
Skicka ett mejl till ellinor.karlqvist@sbff.se

Går du på högstadiet/gymnasiet?

Går du på högstadiet/gymnasiet och är intresserad av att praktisera hos oss? Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till brandforsvaret@sbff.se. Kom ihåg att ange vilken brandstation du vill praktisera på. Vi hör av oss så snart som möjligt.