Internationella flytvästdagen

Nyhet 2017-05-19
Söndag den 21 maj är det den internationella flytvästdagen. Därför vill vi passa på att påminna om att våra heltidsbrandstationer hyr ut flytvästar i alla storlekar.

Analyser gjorda av Svenska Livräddningssällskapet visar att hälften av de personer som drunknat i samband med fritidsbåtsolyckor förmodligen kunnat överleva om de använt flytväst. Det betyder att 185 personer kunnat behålla livet de senaste 10 åren om de använt flytväst.

En flytväst är den viktigaste utrustningen du har när du befinner dig på sjön. Även om du kan simma är risken stor att du grips av panik om vattnet är kallt eller om det är långt till land. Med flytväst håller du dig flytande samt syns tydligt för de som letar efter dig.

På våra brandstationer finns flytvästar att hyra i alla storlekar. Vi lämnar ut och tar emot flytvästar dagligen mellan kl. 10-22.

Kostnad

10 kr per dygn/flytväst
50 kr per vecka/flytväst  

För att vara säker på att få hjälp ber vi dig att kontakta oss på förhand då stationen kan vara obemannad vid larm. Ring vår växel 08-721 22 00 så hjälper de dig att komma i kontakt med din närmsta brandstation.

Här hittar du våra brandstationer i Södertörn.

Tillbaka till arkivet