Salems kommun

Till dig som är anställd inom Salems kommun erbjuder vi utbildning inom grundläggande brandskydd och systematiskt brandskyddsarbete under 2019.

Grundläggande brandskyddsutbildning 

På utbildningen i grundläggande brandskydd får du lära dig mer om varför det börjar brinna. Vi pratar om hur du ska agera vid en brand på din arbetsplats eller i din bostad och du får veta hur du kan förhindra att bränder uppstår. Kursen avslutas med praktik där du bland annat får genomföra en släckövning med handbrandsläckare. 

Innan utbildningen, gå gärna igenom den webbaserade utbildningen i grundläggande brandskydd.

Tidsåtgång

Cirka 3 timmar

Antal kursdeltagare

Maximalt antal kursdeltagare är 20 st.

Anmäl dig genom att välja kursdatum och fyll sedan i resten av formuläret.

Anmälan

Systematiskt brandskyddsarbete

På utbildningen i systematiskt brandskyddsarbete får du grundläggande kunskap för att lära dig hur ni ska arbeta för att skapa ett bra brandskydd i er verksamhet/på er arbetsplats. Vi pratar om ansvar för brandskydd, hur du kan bygga upp en brandskyddsorganisation och hur du ser till att ditt tekniska brandskydd alltid är fungerande. Du får också lära dig mer om brandrisker och om hur ni ska hantera ett nödläge.

Tidsåtgång

4 timmar

Antal kursdeltagare

Maximalt antal kursdeltagare är 20 st.

Anmäl dig genom att välja kursdatum och fyll sedan i resten av formuläret.

Anmälan

Allmän information 

Din anmälan är bindande men vid förhinder kan en kollega överta utbildningsplatsen. Meddela eventuellt byte till kursansvarig på plats. 

Vänligen kom i tid, minst 10 min innan utsatt tid. Utbildningen hålls på Botkyrka brandstation. Åk gärna kollektivt då det finns begränsat med parkeringsmöjligheter och det är bättre ur miljöhänsyn.

OBSERVERA att kurstillfället den 24 april hålls på Södertälje brandstation.

Önskas platsanpassade utbildningar (det vill säga att utbildningarna hålls på er arbetsplats) kontakta Salems kommuns säkerhetssamordnare Victoria Skynäs på e-post victoria.skynas@salem.se.

Externa verksamheter som bedriver arbete i Salems kommuns lokaler skriver hela sin fakturaadress i fältet "Referens för fakturering" i anmälningsformuläret.