Grundläggande hjärt- lungräddning med hjärtstartare - DVD-baserad

Detta är ett bra alternativ till den något längre instruktörsledda utbildningen. För dig som inte har möjlighet att genomföra den instruktörsledda grundkursen till hjärt- lungräddning, men ändå vill ha en kortare introduktion, finns ett DVD-baserat alternativ med samma innehåll som den instruktörsledda kursen. 

Till skillnad från den instruktörsledda kursen så går man inte på djupet med orsak och bakgrund till att en människa drabbas av hjärtstopp, patofysiologi etc.

Kursen genomförs med hjälp av en film och vår instruktör finns på plats för att svara på frågor samt se hur deltagaren utför hjärtkompressioner och inblås och ge tips och råd kring detta. 

Målgrupp

Utbildningen är lämplig för alla som inte har möjlighet att gå den instruktörsledda kursen. För de som i sitt arbete har en större sannolikhet att påträffa personer med hjärtstopp, så som personal i simhallar eller på äldreboenden, rekommenderar vi dock den instruktörsledda kursen. Detsamma gäller för personal på arbetsplatser där det finns en hjärtstartare.  För dig som vill ha en enkel utbildning i hjärt- lungräddning på kontoret eller i skolklassen är den DVD-baserade kursen dock ett bra alternativ. 

Tidsåtgång

Cirka 2 timmar

Pris (exklusive moms)

300 kr/deltagare
För grupp enligt offert

Antal kursdeltagare 

Minst 6 och max 15 personer

Anmälan och övriga frågor 

Utbildningen genomförs på din lokala brandstation. För dig som bor i Skogås och Trångsund är din lokala brandstation Haninge. För att göra en intresseanmälan väljer du först på vilken station du vill genomföra utbildningen och fyller sedan i formuläret. Intresseanmälan är inte bindande. Om du har några frågor kan du kontakta personalen på den station där du vill gå utbildningen eller ring till vår växel 08-721 22 00.

Välj station för utbildning

Botkyrka

Ekerö

Haninge 

Huddinge 

Lindvreten, Vårby Gård

Nacka

Nynäshamn

Södertälje

Tyresö