Södertörns brandförsvarsförbund tilldelas 112-priset

Nyhet 2024-02-09
Södertörns brandförsvarsförbund, tillsammans med Storstockholms brandförsvar, polisen och ambulanssjukvården, har tilldelats 112-priset för räddningsaktionen i samband med bergochdalbaneolyckan på Gröna Lund i juni 2023.

Motiveringen från SOS Alarm lyder: 112-priset 2024 tilldelas Storstockholms brandförsvar, Södertörns brandförsvarsförbund, polisen och ambulanssjukvården för räddningsaktionen i samband med bergochdalbaneolyckan på Gröna Lund i juni 2023. Deras insats var både effektiv och välfungerande i en mycket pressad och komplicerad situation. En prestation som visar prov på föredömligt samarbete och samverkan mellan de olika instanserna.

- Trots den tragiska händelsen så är priset en ära för hela förbundet och en bekräftelse på att våra insatser gör skillnad. Jag vill rikta ett extra varmt tack till personalen på Tyresö brandstation som var där den dagen. Vi har en unik kompetens i våra räddningsklättrare som jag är mycket stolt över. Att vi, tillsammans med våra blåljuskollegor, agerar professionellt och gör skillnad för tredje man betyder allt, säger räddningschef Henrik Lindström.     

Priset delades ut vid 112-dagen den 9 februari.

Tillbaka till arkivet