Om oss

Södertörns brandförsvarsförbund ansvarar för räddningstjänsten för dig som bor i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun. Vårt uppdrag är att bidra till att våra kommuninvånare känner sig trygga och säkra i sin kommun.

I vårt förebyggande brandskyddsarbete erbjuder vi bland annat olika utbildningar i brandsäkerhet. Vi håller brandkunskapsutbildningar för elever i förskolan och grundskolan och medverkar vid olika evenemang i våra medlemskommuner. Vi arbetar med tillsyn av fastigheter och verksamheter, besiktningar och byggnadslov av olika slag.

Räddningscentralen Stockholms län

Räddningscentralen Stockholms län drivs av Södertörns brandförsvarsförbund. Vi larmar ut resurser och leder räddningsinsatser i 10 kommuner. Vid en insats har räddningscentralen den övergripande lägesbilden av händelsen och eventuella samtida händelser i området och kan fördela resurser därefter. Räddningscentralen är bemannad dygnet runt.

Förbundet i siffror

Vi har 21 brandstationer fördelat på 9 heltid, 3 deltid och 9 brandvärn. Vi är cirka 500 medarbetare. Vi täcker ett område med cirka 600 000 kommuninvånare.

Vårt mål

Vårt mål är att skapa säkerhet och trygghet i samhället. Vår främsta uppgift är därför att förhindra att bränder och andra olyckor inträffar.

Vår vision

Vår vision är att skapa säkerhet, trygghet och förtroende. I ett tryggt och säkert samhälle inträffar inga olyckor. Ingen kvinna, man, flicka eller pojke skadas och miljön är oförstörd. Vi ska identifiera risker, förhindra olyckor och medverka till att skapa en miljö där kvinnor, män, flickor och pojkar känner sig trygga.