Om oss

Södertörns brandförsvarsförbund ansvarar för räddningstjänsten för dig som bor i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun. Vårt uppdrag är att bidra till att våra kommuninvånare känner sig trygga och säkra i sin kommun.

I vårt förebyggande brandskyddsarbete erbjuder vi bland annat olika utbildningar i brandsäkerhet. Vi håller brandkunskapsutbildningar för elever i förskolan och grundskolan och medverkar vid olika evenemang i våra medlemskommuner. Vi arbetar med tillsyn av fastigheter och verksamheter, besiktningar och byggnadslov av olika slag.

Räddningscentralen Öst

Räddningscentralen Öst drivs av Södertörns brandförsvarsförbund. Vi larmar ut resurser och leder räddningsinsatser i 17 kommuner. Vid en insats har räddningscentralen den övergripande lägesbilden av händelsen och eventuella samtida händelser i området och kan fördela resurser därefter. Räddningscentralen är bemannad dygnet runt.

Förbundet i siffror

Vi har 21 brandstationer fördelat på 9 heltid, 3 deltid och 9 brandvärn. Därtill har vi ett funktionsvärn inom skogsbrand. Vi är cirka 500 medarbetare. Vi täcker ett område med cirka 630 000 kommuninvånare.