Södertörns brandförsvarsförbund är finalist till Årets Samhällsbärare

Nyhet 2024-05-03
För andra året delas priset Årets Samhällsbärare ut och nu är årets finalister klara. Södertörns brandförsvarsförbund är en av de tre finalisterna i kategorin Arbetsmiljö.

Nomineringen grundar sig i det systematiska arbetsmiljöarbetet som bedrivs inom förbundet som exempelvis satsningen på att utbilda alla insatsledare och brandingenjörer i en skräddarsydd arbetsmiljöutbildning med fokus på riskbedömning. Arbetet med pulsmätningar som verktyg för att kartlägga arbetsmiljön och en välfungerande struktur för samverkan vilket skapar en effektiv organisation som kan arbeta både förebyggande och främjande med arbetsmiljöfrågor.

 

Södertörns brandförsvarsförbund är nominerad i kategorin Arbetsmiljö tillsammans med K-fast Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Tolkförmedling Väst.

 

Priset delas ut av kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona och vinnaren presenteras under Sobonadagarna den 22 maj i Malmö.

 

Mer information om samtliga finalister inom de fyra kategorierna innovation, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och hållbarhet finns på sobona.se.

Tillbaka till arkivet