Hillevi Engström lämnar Södertörns brandförsvarsförbund för nytt uppdrag

Nyhet 2021-07-06
Hillevi Engström har på egen begäran valt att avsluta sitt uppdrag som förbundsdirektör för att anta nya utmaningar. Hillevi lämnar förbundet för ett nytt jobb som VD inom Trygghetsstiftelsen.

– Det har varit fantastiskt att få leda en organisation som Södertörns brandförsvarsförbund, och under de här två åren har det hänt väldigt mycket. En ny organisation är på plats med ökad specialisering och en ännu närmare samverkan med förbundets medlemskommuner inom det trygghetsskapande arbetet. Vi har också etablerat ett kontaktcenter för att bättre kunna möta medborgarnas behov och ge professionell service. Det här har varit möjligt tack vare ett väldigt fint engagemang hos alla våra medarbetare, säger Hillevi Engström. 

– Jag har uppskattat vårt samarbete väldigt mycket, och jag önskar Hillevi varmt lycka till med kommande uppdrag, även om jag för egen del tycker att det är tråkigt att hon lämnar oss, säger förbundsdirektionens ordförande Serkan Köse. 

– Förbundet är i konstant utveckling och rörelse, och i rätt riktning, vilket möjliggör för mig att jag med stolthet kan kliva åt sidan och låta en ny chef ta över och leda en av landets främsta räddningstjänster, avslutar Hillevi. 

Hillevi Engström har varit förbundsdirektör för Södertörns brandförsvarsförbund sedan 2019. Hon kommer att lämna förbundet under hösten 2021. 

Tillbaka till arkivet