Så här söker du

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor.
Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.

Ändra inställningar

När du läst igenom vad det innebär att arbeta som brandman hos oss är du redo att söka.

Du ansöker genom att ladda upp ditt CV samt betyg (observera – inte ett personligt brev i detta läge). För att söka måste du ha grundläggande högskolebehörighet och b-körkort samt att du har klarat av simprovet Guldbojen. Uppfyller du grundkraven får du ett formulär med frågor du ska svara på. Utifrån ditt CV och dina svar väljer vi de som går vidare till intervju. Då får du möjlighet att visa att du har rätt förutsättningar. Efter intervjun väljs de ut som går vidare till anställningstester och därefter erbjuds anställning.

1. Börja med att skriva ett CV

I ditt CV vill vi att du listar de tidigare anställningar och utbildningar som du tror är av relevans för oss för att vi ska få en god bild av dina kompetenser. Du ska inte bifoga ett personligt brev, det kommer däremot en möjlighet att berätta mer om dig själv i rekryteringsformuläret som skickas ut när din ansökan har kommit in.

2. Dina betyg

Betyg motsvarande grundläggande högskolebehörighet är ett krav. Vi vill därför ha en kopia på dina gymnasiebetyg eller motsvarande. Om du är osäker på om du har grundläggande högskolebehörighet kan du läsa mer här.

Vi vill inte ha några andra betyg eller intyg i det här läget. 

3. Genomför simprov 

Kontakta din simhall och boka en tid för att utföra provet Guldbojen. Om du inte får en tid på simhallen innan ansökningstiden gått ut är det ingen fara, det räcker att du tar med intyget om/när du kommer till intervjun. Skriv ut detta dokument och ta med till simhallen, något annat intyg godkänner vi tyvärr inte.

Det måste vara en godkänd badvakt som utför provet och intyget får max vara 6 månader gammalt när du skickar in det. Badvakten måste intyga med sitt namn och sina kontaktuppgifter att du genomfört simprov med godkänt resultat.

(Vi utför slumpvis utvalda kontroller av äktheten av Guldbojsintyg.)

3. Skicka in!

Så snart vi granskat att du uppfyller våra grundkrav får du ett mail med en länk till ett frågeformulär som du ska svara på. Formuläret ersätter ett så kallat personligt brev. I mailet får du fler instruktioner. 

Vi är en offentlig organisation. Din ansökan blir därmed en allmän handling som är offentlig. Alla medborgare har rätt att vända sig till en myndighet och begära ut en allmän handling. Den som begär ut en handling behöver inte säga sitt namn eller vad handlingen ska användas till.

Anställningsvillkor

Sommarvikariatet avser heltid och startar tidigast 1/4 2018 med avslutning den 31/8 eller 30/9 2018.

Arbetet innebär tjänstgöring under dagtid eller skifttjänstgöring under dagtid, nätter och helger. Din arbetsplats är i huvudsak på en av förbundets heltidsstationer. 

För mer information kontakta oss på rekrytering@sbff.se så återkommer vi så fort vi kan. Facklig företrädare är Jennifer Erixon, Kommunal, tfn 0708-54 59 20 alt. SKAF@sbff.se